Παραδοσιακό Γιαούρτι
Κατά την τεχνολογία παρασκευής του γιαουρτιού, βακτήρια παραμένουν ζωντανά στο γιαούρτι και επικάθονται σε στρώση στην επιφάνιά του, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της χαρακτηριστικής πέτσας που εμφανίζει το παραδοσιακό γιαούρτι και δεν είναι τίποτε άλλο από τα ωφέλημα βακτήρια που ανήκουν στα είδη Lactobacillus bulgaricus και Streptococus themophilus.
Μια καινοτομία στην παραδοσιακή παραγωγή γιαουρτιού που αντικαθιστά την παλιά χειρωνακτική διαδικασία. Η Insol είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που έχει αναπτύξει την αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής. Εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ποιότητα της παραγωγής, ελαχιστοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό και τυποποιεί τη διαδικασία παραγωγής.
- Αποστοιβαχτής δίσκων
- Βηματικός μεταφορέας
- Σταθμούς τροφοδοσίας περιεκτών
- Γεμιστική μηχανή γάλακτος 90οC
Η γεμιστική αποτελείται από 12 κεφαλές πλήρωσης, προσαρμοσμένες με τη μέθοδο μέτρησης ροής με PLC, ανεπίστροφο ακροφύσιο και λήψη για τον καθαρισμό του σταθμού με σύστημα CIP. Ακριβής πλήρωση και δοσολογία προϊόντος.
- Τούνελ ψύξης εφοδιασμένο με μεταφορέα ομαλής κίνησης
- Υψηλή ικανότητα απόδοσης
- Ενεργειακά αποδοτικός σχεδιασμός του συστήματος
- Ομοιόμορφη ψύξη των προϊόντων
- Βέλτιστη προσαρμογή στις συνθήκες λειτουργίας
- Έξυπνα σχεδιασμένο concept υγιεινής και υπηρεσίας
Ο σταθμός είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 316. Η πλήρωση της καλλιέργειας γίνεται με 12 δοσομετρικές κεφαλές.
Ο μηχανισμός πλήρωσης της καλλιέργειας περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες δοσολογίες από 4gr - 20gr με 12 injection system βαλβίδες και μια δεξαμενή καλλιέργειας από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 316. Λήψη για το καθαρισμό του σταθμού με σύστημα CIP.
Τελική στοίβαξη των δίσκων και μεταφορά τους στους θαλάμους επώασης.
Έξοδος από θάλαμο ψύξης και προώθηση σε συσκευασία