Η ανάπτυξη του process είναι η αρχή σε όλα
Σχεδιάζουμε, αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε σε κάθε τμήμα της γαλακτοκομικής παραγωγής
Όλα αρχίζουν με τη παραλαβή και αποθήκευση του γάλακτος. Ο χειρισμός του γάλακτος είναι το βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της ποιότητας του. Κατά την άφιξη ψύχεται και αποθηκεύεται υπό ψύξη μέχρι το επόμενο βήμα για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Διαβάστε για την ΠαραλαβήΗ παστερίωση είναι η διαδικασία, κατά την οποία το γάλα μέσω θερμικής επεξεργασίας, αποβάλλει παθογόνους μικροοργανισμούς - βακτήρια ή μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος. Χάρη σε αυτή την διαδικασία ο καταναλωτής παίρνει πάντα το καλύτερο κι ασφαλέστερο προϊόν κάθε μέρα από το ράφι.
Διαβάστε για την ΠαστερίωσηΟι καταναλωτές γενικά βρίσκουν ένα προϊόν με μια ομοιόμορφη υφή πιο ελκυστικό. Η διαδικασία ομοιογενοποίησης καταστρέφει τα σφαιρίδια λίπους και τα σωματίδια σε ένα προϊόν διατροφής, καθιστώντας το ομαλότερο ή σε ορισμένες περιπτώσεις πιο ιξώδες.
Διαβάστε για την ΟμογενοποίησηΟ φυγοκεντρικός διαχωρισμός χρησιμοποιείται για να διαχωριστεί το γάλα σε κρέμα γάλακτος και το αποβουτυρωμένο γάλα ή για να διαχωριστούν τα σωματίδια, ώστε να καταστεί σαφές και ως εκ τούτου πιο ορεκτικό.
Διαβάστε για τον ΔιαχωριστήραΟ πλέων απαραίτητος εξοπλισμός των γαλακτοκομικών μονάδων.
Η αναθέρμανση τοποθετείται ώστε να ικανοποιεί τις επιθυμητές επιδόσεις και να ελαχιστοποιεί το κόστος ενέργειας.
Διαβάστε για την ΑναθέρμανσηΟι πλάκες ή σωληνοειδείς εναλλάκτες θερμότητας χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση και την ψύξη υγρών τροφίμων – βασικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων για να καταστήσουν τα προϊόντα ασφαλή για κατανάλωση.
Διαβάστε για τους Εναλλάκτες ΘερμότηταςΛύσεις φιλτραρίσματος και εξυπηρέτηση after-sales για τις βιομηχανίες τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Διαβάστε για τα Φίλτρα ΜεμβράνηςΤα συστήματα CIP καθαρίζουν τις εσωτερικές επιφάνειες των σωλήνων, των σιλό, του process, φίλτρα και κάθε σχετικό εξοπλισμό χωρίς αποσυναρμολόγηση για την υγιεινή επεξεργασία τροφίμων.
Διαβάστε για τον Καθαρισμό