Ρικότα Ξηρή ή φρέσκια ρικότα, ένα πλήρες πρωτεϊνούχο και χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών τυρί που υποστηρίζει το αθλητικό πνεύμα και την κομψή σιλουέτα. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η διαδικασία παραγωγής της ρικότα ξεκινάει με κωνικό τυροπαρασκευαστή και ταινία αποστράγγισης μέχρι να καταλήξει σε καλούπια για φρέσκο ή ξηρό προϊόν ΚΑΛΟΥΠΙΑ Τα καλούπια είναι μικρo-διάτρητα για καλύτερη αποστράγγιση. Δημιουργούν το στρογγυλό σχήμα της ξηρής ρικοτας, βάρος περίπου 1kg. ΠΡΕΣΑ ΤΥΡΙΩΝ Η πρέσα του τυριού έχει μεμονωμένα προσαρμόσιμα έμβολα πίεσης για ξεχωριστή συμπίεση κάθε καλουπιού. Η λειτουργία είναι εύκολη επιλέγοντας το πρόγραμμα και πιέζοντας το κουμπί εκκίνησης. ΒΑΓΟΝΙ ΠΡΕΣΑΣ Το βαγόνι της πρέσας βασίζεται σε τροχούς για εύκολη μετακίνηση και περιλαμβάνει έξοδο τυρογάλακτος.