Παραγωγή Φέτας
     
 

Πιστοποιημένα και άριστης ποιότητας υλικά, καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό συνθέτουν τον απαράμιλλο εξοπλισμό των μηχανημάτων της Insol Ltd. Η αφοσίωση και ο σεβασμός στον καταναλωτή του τελικού προϊόντος των πελατών μας, ενθάρρυνε τις ιδέες μας και η εταιρία προχώρησε στη δημιουργία τεχνολογικού τμήματος με ειδικευμένους τεχνολόγους τροφίμων και ειδικούς σε όποια θέματα παραγωγής, διασφάλισης ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών των τυροκομικών προιόντων.

Photo Gallery
Τυρολέβητες Φέτας

Εξοπλισμός παραγωγικής διαδικασίας τυροπήγματος φέτας με ανοξείδωτους τυρολέβητες κατάλληλοι για όλες τις τυροκομικές μονάδες

previous next
Ανάδευση

Κάθετη λύση ανάδευσης γάλακτος στον τυρολέβητα για την παραγωγή φέτας και λευκών τυριών

previous next
Καλούπια τυριών - διανομείς καλουπιών

Καλούπια και διανομείς για παραγωγή Φέτας Δοχείου ή Βαρελιού σε διαφόρους τύπους.

previous next
Μεταφορείς στράγγισης καλουπιών

Με ενσωματωμένη δεξαμενή περισυλλογής τυρόγαλου για τη μετέπειτα παραγωγή τυριών τυρογάλακτος

previous next
Στοιβαχτές καλουπιών Φέτας

Για ντάνες καλουπιών 8, 9, 10 +1 ανάλογα με τη δυναμικότητα της παραγωγής του τυροκομείου 

previous next
Ανατροπείς ντανών καλουπιών φέτας

Μηχανήματα αυτόματα, επι γραμμής και επιδαπέδια, , όπως επίσης και χειροκίνητοι ανατροπείς για να ανατρέπεται ομαλά και ομοιόμορφα η ντάνα των καλουπιών.

previous next
Ξεκαλουπωτές μπλόκ φέτας

Για την αποστοίβαξη των καλουπιών από τις ντάνες

previous next
Πλυντικές μηχανές

Μηχανήματα για το αυτόματο πλύσιμο των καλουπιών φέτας

previous next
Video Gallery
     
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΤΑΣ

Η γραμμή αποτελείται από: Ορθογώνιους τυρολέβητες χωρητικότητας 1000 Lt Σύστημα ανάδευσης του τυρολέβητα Μεταφορέα εκκένωσης τυροπήγματος τυρολέβητα Μεταφορέα στράγγισης καλουπιών Στοιβαχτές διαμόρφωσης ντάνας καλουπιών Ανατροπείς, επιδαπέδιους Αποστοιβαχτή ντάνας καλουπιών Ξεκαλουπωτή για την απομάκρυνση του μπλοκ του τυριού μέσα από το καλούπι Πλυντήριο καλουπιών φέτας.

     
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΔΕΥΣΗΣ

Η προτεινόμενη λύση της ανάδευσης, εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του παραγόμενου τυριού, αφαιρώντας τους περιορισμούς από την χειροκίνητη ανάδευση και την τυποποίηση της ποιότητας του παραγόμενου τυριού.

     
ΑΝΑΤΡΟΠΕΑΣ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ

Η ανατροπή της ντάνας των καλουπιών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία κατά την στράγγιση και διαμόρφωση του μπλοκ του τυριού. Το σχήμα και η δομή του μπλοκ καθορίζουν το τελικό προϊόν. Η αποφυγή του φαινομένου της “σφήνας” στο μπλοκ είναι αυτό που η Insol ltd μπορεί να επιβεβαιώσει και να επιτύχει με τον επιδαπέδιο ανατροπέα καλουπιών. Ο χρόνος και ο τρόπος περιστροφής είναι οι κυριότεροι λόγοι της επιτυχίας.
     

ΞΕΚΑΛΟΥΠΩΤΗΣ & ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ

Αυτόματα ξεκινάει η αποστοίβαξη της ντάνας και ένα – ένα τα πολυκάλουπα αδειάζουν τα κομμάτια του τυριού πάνω στο μεταφορέα δίνοντας τη δυνατότητα στο χειριστή να τα πάρει χειροκίνητα και να τα τοποθετήσει στους περιέκτες προς αποθήκευση. Στη συνέχεια το άδειο καλούπι οδηγείται μέσα στο πλυντήριο για το πλύσιμο. Το καλούπι μετακινείται αυτόματα στα διάφορα στάδια πλύσης, τα οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους από ειδικές πλαστικές κουρτίνες, για την αποφυγή μετακίνησης υγρών και θερµότητας από το ένα στάδιο στο άλλο. Η πλύση σε κάθε στάδιο γίνεται μέσω δικτύου ειδικών ακροφύσιων ψεκασμού πού είναι κατάλληλα τοποθετημένα 

για τον άρτιο καθαρισμό του καλουπιού. Η πλύση ολοκληρώνεται σε τέσσερα στάδια:

  • Στο πρώτο στάδιο γίνεται πρόπλυση µε φυσικό νερό υπό πίεση και από διάφορες γωνίες ψεκασµού.
  • Στο δεύτερο στάδιο πλύσης, γίνεται έκπλυση του καλουπιού µε χηµικό διάλυμα.
  • Στο τρίτο στάδιο γίνεται έκπλυση (ξέπλυµα) του καλουπιού από το χηµικό διάλυµα, µε φυσικό νερό του δικτύου.
  • Το τέταρτο, στάδιο τελικής έκπλυσης µε φυσικό νερό του δικτύου. Και από εκεί αφαιρείται αυτόματα ή χειροκίνητα από την μοναδική έξοδο του μηχανήματος. Και από εκεί αφαιρείται αυτόματα ή χειροκίνητα από την μοναδική έξοδο του μηχανήματος.
     
ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΚΑΛΟΥΠΩΜΑΤΟΣ BLOCK ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ ΦΕΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Με αυτόματα μέσα το τυρί ξεκαλουπώνεται και τοποθετείται στα μεταλλικά δοχεία και οδηγείται με τη βοήθεια μεταφορέων στο κλειστικό μηχάνημα για την πλήρωση με άλμη, το κλείσιμο και στη συνέχεια στη διαμόρφωση παλέτας, έτοιμο προς αποθήκευση και ωρίμανση

 
   
Γάλα
 
 
 
Παραλαβή / αποθήκευση γάλακτος
Επεξεργασία γάλακτος
Παραγωγή Φέτας
Παραγωγή σκληρών / ημίσκληρων τυριών
Παραγωγή Γιαούρτης
Εξοπλισμός συσκευασίας
Γραμμές παραγωγής
 
 
 
 
   
           


Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis